Nieuws

Par 3

Qualifying spelen op par-3-banen
In Nederland kunnen golfers op de meeste par-3-banen een Qualifying ronde spelen en dus ook hun handicap halen en bijhouden. De banen zijn laagdrempelig en daarom voor beginners de ideale plek om met veel succesbeleving de golfsport onder de knie te krijgen.
Par-3-banen vergroten de toegankelijkheid van de golfsport, omdat ze in het algemeen laagdrempelig zijn en een ronde niet lang duurt. Om de banen nog aantrekkelijker te maken heeft de NGF ervoor gezorgd dat golfers er ook een handicap kunnen halen en bijhouden. Het is sinds 2016 mogelijk om op de meeste Nederlandse par-3-banen (en de par-3/-4-banen) Qualifying te spelen.

Er zijn een kleine honderd par-3-banen. Die liggen op een eigen terrein, ze liggen op een complex waar ook een grote baan ligt of het zijn par-3-parcoursen die zijn ingebed in een grote 9-holes- of 18-holesbaan. Daarnaast zijn er zo’n 35 korte banen met een combinatie van par-3- en par-4-holes. Maandag 25 april 2022:   NGF course rating in de ochtend zal de baan tijdelijk gesloten zijn   zie hier de scorekaart

Scroll to top