Nieuws

Nieuwe plaatselijke regel

Local Rule mbt het handicar/buggy Jaap Strouspad pad op de eerste 9 holes.

Wanneer de handicarts / buggies enkel gebruik mogen maken van de aangelegde paden, dit wordt bepaald door Rhoon Golfcenter, geldt de volgende local rule:

Indien een NQ wedstrijd of ronde gespeeld wordt mag, om lange loopafstanden te vermijden, een bal gedropt / geplaatst worden aan de zijde waar het handicar-/buggypad zich bevindt.

De bal dient niet dichter bij de hole gedropt/geplaatst worden dan waar de oorspronkelijke bal ligt en moet in dezelfde condities gedropt/geplaatst worden.
Ligt de oorspronkelijke bal bijvoorbeeld in de rough, dan moet de bal gedropt / geplaatst worden in de rough, ligt hij in de fairway dan mag de bal in de fairway gedropt/geplaatst worden.

Droppen of plaatsen zoals de (wedstrijd-)commissie heeft voorgeschreven.

Regelwijzigingen golfregels 2023

De regelwijzigingen per 1 januari 2023 gaan gepaard met een verbetering van de digitale diensten – de website en de regelapp van de R&A – waar de regels ook in de Nederlandse taal zijn te vinden. Hierdoor kunnen golfers snel en gemakkelijk op een computer of smartphone de regels raadplegen en hoeven er minder regelpublicaties gedrukt te worden. De digitale verbeteringen, waaronder een verbeterde ‘visual search’ (zoeken via plattegrond) en regelvideo’s, gaan in op 1 januari 2023 onder de naam ‘The Player’s Rule Finder’.

RegelApp half december 2022 ook in het Nederlands

Nieuwe regel en regelwijzigingen 2023 in de golfregels kijk hier….

Officiële golfregels  

Officele opening Jaap Strouspad

Vandaag officieel het Jaap Strous pad geopend samen met het Bestuur van Stichting Handicart, Consuls en onze voorzitter Gijs Bernouw van Golfclub Oude Maas. Met dank aan de nalatenschap van ons oud-lid Jaap Strous, die het daardoor mogelijk heeft gemaakt dit pad te kunnen realiseren, zodat onze handicart gebruikers ook in de winter hun favoriete sport kunnen blijven beoefenen.

Scroll to top