Nieuws

SPAL

 

 

Nu het Akkoord van Albrandswaard een feit is, komen de eerste unieke samenwerkingen tot stand tussen de diverse deelnemende organisaties. Een voorbeeld hiervan is het plan van Stichting Sportief Albrandswaard, afgekort SPAL en Golfclub Oude Maas om binnenkort een arrangement op te zetten voor de wandelclubs van Aad Wijntjes van SPAL.

Door Yvonne Schults

Albrandswaard – Aad: “Ik ben voorstander van een gezonde leefstijl door gezonde voeding en veel beweging, liefst in de buitenlucht. Ik start met al mijn groepen vanuit Het Lokaal (voorheen JCA). Ons plan is nu om hier binnenkort eens een golfclinic aan te koppelen op de oefenbaan van Golfclub Oude Maas. De oefen-faciliteiten op de baan zijn voor iedereen toegankelijk, hiervoor hoef je geen golfbewijs te hebben. In Brasserie Rhoonse Polder kan daarna iets worden gedronken voordat we teruglopen naar Het Lokaal”.

Golfclub Oude Maas

Gijs Bernouw (voorzitter Golfclub Oude Maas) en Henk Schuit (voorzitter Commissie Werving en Binding) zijn trots op de samenwerking met SPAL. Gijs Bernouw: “Golf is van oudsher een beetje een elitaire sport, maar dat is gelukkig de afgelopen 15, 20 jaar veranderd. Wij zijn een hele toegankelijke baan, iedereen kan op de oefenfaciliteiten een balletje slaan. Voor een spelronde op de 18-holes baan moet wel vooraf gereserveerd worden en moet je je bij aankomst even melden bij de caddiemaster”. Henk Schuit vult aan: “Voordat je deze baan op mag, moet je in Nederland je “Handicap 54″ bewijs halen (voorheen GVB). Afhankelijk van iemands aanleg zijn 5-10 lessen voldoende om zo’n baanpermissie te verkrijgen”. Lessen in groepsverband zijn gezellig en voordeliger dan privéles. Behaal je je baanpermissie, dan heb je meestal voldoende kennis over de golftechniek, de basisregels van de golfsport, het juiste materiaal en hoe je je moet gedragen. Zo moet je het gras herstellen als je er een gat inslaat en zijn er bepaalde kledingvoorschriften. De kwastjesschoenen en ruitjesbroeken zijn echter verleden tijd. De baan is zo’n 6 kilometer lang, maar door wat zoeken naar de bal vanwege scheve slagen, wordt het al snel 7-8 km, die je spelend en pratend aflegt. Een green-fee (startbewijs) kost € 55,=. Je kunt dan met je vrienden een middag op de baan doorbrengen. Golf behoort tot een van de weinige sporten die tot op hoge leeftijd door iedereen kan worden beoefend. Zelfs als je wat moeilijk loopt, kun je met een golfkar over de baan, genieten van de buitenlucht en het spel. Golf is een ultieme vorm van mindfulness. Golfers genieten van de natuur en de frisse lucht terwijl ze hooguit nadenken over hun volgende slag of waar hun golfbal is en na afloop nog wat napraten in het restaurant of op het terras. Golfclub Oude Maas is gevestigd aan de Veerweg 4, Albrandswaard. Info over de golfsport of Golfclub Oude Maas: werving_binding@golfcluboudemaas.nl

Scroll to top